dilluns, 24 de juliol del 2017

CAP AL CHIMBORAZO




En unes hores marxo al que és el repte de l’any amb el meu germà: Pujar al Chimborazo (6.310m). Cim més de l'Equador.  Té la peculiaritat mediàtica que les darreres medicions han confirmat que és la muntanya més alta des del centre de la Terra. Per tant és el punt més proper al sol. Més que l’Everest. Tot per la forma “axatada” de la Terra. 




També ve en David, que el coneixem de l’Elbrus. Anem amb el guia d'alta muntanya Xavi Llongueras, que ja ens ha portat al Mont Blanc i a l’Elbrus i que és garantia d’èxit amb les seves peculiars i infalibles regles. Aquelles de:

1.- Primer tornar sans i estalvis.
2.- Passar-ho bé.
3.- Fer el cim.

Estic fent la maleta i sorgeixen els mil dubtes de cada gran excursió. Aquestes o aquelles botes? Aquests o aquells bastons? Quanta roba d’abrigar? Si és a l’Equador, no ha de fer calor? Bé, són més de sis mil metres i allà dalt fa fred a tot arreu.  Nervis venen, nervis romanen, nervis no s'en van. 

I el que falta...
Deixo aquí sota el programa però s’han de tenir en compte dos factors. El primer és que és un calendari flexible i poden variar les coses. I el segon és precisament que una de les muntanyes d’aclimatació pot ser el Cotopaxi (5.897m), la segona muntanya més alta de l’Equador. Pràcticament com el Kilimanjaro
És un volcà que està tancat fa uns anys perquè està actiu. Però sembla que en breu el Govern equatorià el pot reobrir. A veure si tenim sort i a més del Chimborazo, podem sumar el Cotopaxi.

Cotopaxi.

(Indicar que el Chimborazo medeix 6.310m però en alguns llocs posa 6.263m. Quina diferència…)

Apa, ens veiem a la tornada!

El programa: 
Pasochoa 4126, Rucu Pichincha 4698m, Illiniza Norte 5116 i Chimborazo 6310m.

25 juliol: Girona: Vol Barcelona- Madrid. Madrid- Quito. 

26 juliol: Ascensió al Pasocha (4164m). Unes 5 hores d’activitat i 520D+. 

27 juliol: Rucu Pichincha (4698m). Unes 4-5 hores i 600D+.

28 juliol: Ascens al refugi de l’Illiniza (4.700m). Al Parque Nacional Los Illinizas. Unes 4 hores per arribar-hi i superar 840D+
Dia 29 juliol: Cim de l'Illiniza Norte (5116m). Sortim sobre les 5:00. Tot seguit remontarem per una aresta de roc. Des del cim tindrem una vista privilegiada de l'Avinguda dels Volcans: Cayambe, Cotopaxi, Chimborazo. Descens fins el parquing i trasllat cap a Baños. Unes 7 hores i 430D+.

30 juliol: Recuperació a Baños.

31 juliol: Refugi Hermanos Carrel (4.800m). Caminada fins el refugi.

1 agost: Ascens al cim del Chimborazo (6.310m). Depenent del temps i de es condicions físiques en que es trobi el grup, sortirem sobre les 11 o 12 de la nit. Farem un camí d'una hora aproximadament fins a l'aresta nord, i d'aquí seguirem amunt fins entrar a la glacera a 5.300m. Segons les condicions de la zona del Castillo agafarem la ruta alta o la baixa per resguardar-nos de la caiguda de rocs. A la part superior una sèrie de rampes de neu i gel, ens duran al principi de la gran travessa a uns 6.000 metres, i que ens durà a la darrera secció de la muntanya i al primer cim, La Veintimilla de 6.200m. D'aquí un petit descens per tornar a remontar fins el cim principal, el cim Whymper de 6.310m el punt més distant del centre de la terra! Unes 12 hores i 1.520D+. El descens el farem pel mateix itinerari. 

2 agost: Dia de marge per si el primer fa mal temps. En cas de que es faci cim en el primer intent, serà un dia per fer el trajecte cap a Quito tranquil·lament.

3 agost: Vol de tornada. Quito- Madrid, Madrid- Barcelona. Girona. 


Chimborazo.