dimarts, 21 de gener del 2014

EL NOVATO



 I bé, m’ha tocat, per sorteig, poder participar a la OCC (Orsières – Champex – Chamonix). Seran 53 km al peu del Mont Blanc. Pràcticament m’havia apuntat sense voler i dels 1.640 inscrits de cinquanta nacionalitats, sóc un dels mil escollits. Allà seré un dels novatos. Dels que seria feliç arribant a la meta sense cap mena d’objectiu que no sigui aquest. Si Hollywood ho és tot al món del cinema, Chamonix ho és al món de l’Ultra trail. I jo, que sóc pràcticament un “nounat”, tindré el privilegi de ser-hi. Aquella setmana hi haurà tots els peixos grossos a Chamonix. Kilian Jornet inclòs. I tota la constel·lació d'estrelles. Que m’aplaudeixin quan les meves cames facin els últims metres ja a Chamonix ha de servir per motivar-me i no enfonsar-me mentalment a mig camí. Mig camí tant del dia de la cursa com durant els entrenaments que faré fins el dia de la competició. Queda molt encara (28 agost) però no cal perdre-ho de vista.  A partir del març sí que serà tot en vista la OCC. Quedaran sis mesos i hauré de sumar molts i molts km. Ara mareix, mai he fet més de 28km i la OCC serà el doble de distància. Però encara no som al març. 



Precisament aquest diumenge vaig sortir a fer molts km. En van sortir 21,7. Sortida des de casa, passant pel Pirulí, la llarga pujada pels Ecosistemes 3. Són 3 km al 6% perquè pel mig hi ha algun tram pla. Però té una rampa de 0,4 km al 19% i una altra de 0,6 al 10%. També hi ha 0,8km al 7% al principi. Un cop allà vaig enllaçar amb l’Olivet i la Casa de les Figues i cap als Àngels. A la zona del Surolí, vaig decidir girar cap a la línia elèctrica amb la bestiesa de 0,3 km al 41%. Un cop a dalt, baixada pel corriol del Montnegre i un cop a l’Olivet, descens per l’altre costat d’Ecosistemes 3. Per adobar-ho, pujadeta a la muntanya de la O i el Calvari. Van sortir uns 900 de D+. Dies enrera dues sortidetes més, que la feina i altres qüestions no m’han permès massa més. Una de nocturna (per necessitat) amb unes rampetes per Sant Daniel. Van ser 9,3 km i 300 de D+, amb l’afegit de pagar la novatada de no revisar el frontal i quedar-me quasi sense llum ja a mitja sortida. La segona va ser un pèl més llarga, amb 11,6 km i 450 de D+, també per Sant Daniel. En concret, per la pista més a la dreta dels ecosistemes i la pujada de les Dones. 



La de 21km  és la darrera sortida llarga que faré, per muntanya aquest mes. Intentaré deixar aparcada la preparació per la OCC i durant quatre setmanes intentaré fer pla i sèries per fer un bon paper a la mitja marató de les Vies Verdes. L’objectiu és fer el millor temps possible. Veuré quan puc baixar de 2 hores. O de 1hora 45minuts. O el que sigui. 



Per fer-ho, he fet una petita taula d’entrenaments amb sortides un dia sí i un dia no, a excepció de la darrera setmana, més suau. Taula casolana, taula de novato. No en sé fer i perquè no n'he fet mai. Però n'he vist i me n'han fet. De moment, el dia 1 complert. Eren només 5km, però eren l’endemà dels 21km de muntanya. I així aquesta setmana puc fer 4 sortides (dilluns, dimecres, divendres i diumenge) i no tres (dimarts, dijous i dissabte). És aquesta taula (si algú vol comentar-la, cap problema!!):